Særlige arrangementer

OFFENTLIGE FOREDRAG I NATURVIDENSKAB

Foredrag efterår 2022, tirsdage kl. 19-21.

27. sep. Jorden og livet – 3.800 mio. års spejling. Ved geolog Minik Rosing.

4. okt. Kvantefysikken – atomernes vilde verden. Ved kvantefysiker Klaus Mølmer.

25. okt. Søvn og immunforsvaret. Ved neurofysiolog Birgitte Rahbek Kornum.

1. nov. Vores urolige klode. Ved geofysiker Bo Holm Jacobsen.

15. nov. Fagre nye genetiske verden. Ved genforsker Jacob Giehm Mikkelsen.

22. nov. Datalogien i din lomme. Ved datalogerne Kaj Grønbæk og Kasper Green Larsen.

Der er fri entré til foredragene.

Foredragene livestreames fra Søauditorierne i Universitetsparken, Aarhus Universitet til biografer, biblioteker, folkeuniversiteter, kulturhuse, foreninger, forsamlingshuse, gymnasier, skoler, spisesteder mv. i en lang række byer i Danmark og udlandet. – NU OGSÅ FRA LANGDALGAARD.

Med foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab kan du komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Det er forskere som forelæser, niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.

Et foredrag varer typisk to timer inkl. en pause midtvejs på 20 minutter samt en session til slut, hvor forelæseren svarer på udvalgte spørgsmål indsendt af publikum under foredraget via SMS og Twitter. Nogle forelæsere svarer tilmed efterfølgende skriftligt på de spørgsmål, der ikke var tid til at besvare under foredraget.

Du kan kun opleve foredragene, mens de afholdes og kun på de lokationer, som er vært for foredragene. Foredragene bliver altså ikke tilgængelige på nettet efterfølgende.

Foredragsserien arrangeres af fakultetet Natural Sciences, Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet. Spørgsmål, kommentarer eller andet kan sendes til ofin@au.dk.

__________________________________________________________________________________________________