Vinkort

Vi elsker vin og vil gerne dele vinglæden med jer, derfor har vi udsøgte vine til venlige priser!

 
Hvidvine

  1. GRÜNER VELTLINER 2016, DOMÆNE GOBELSBURG, Kamptal, Østrig
    Typisk Donau Grüner Veltliner med herlig friskhed og hvid peber-agtigt krydderi. Lavet på 100 % Grüner Veltliner – vinificeret og lagret på stål. Duft af mandler, hvid peber og hvide blomster – frisk og dejlig smag og med en god intensitet til at være en fremragende madvin. Men også en super dejlig terrassevin.
    Læs om producenten: https://www.bichel.dk/producenten/schloss-gobelsburg-kamptal/
    Flaske 180 kr.
    Glas 45 kr.
  2. RIESLING 2016, DOMÆNE GOBELSBURG, Kamptal, Østrig
    En dejlig, frisk Riesling fra Kamptal – en sidedal til Donau ved Krems. Vinificeret og lagret på stål – ingen fad. Herlig frisk næse med florale og grønne frugtnoter – æbleblomster, grønne æbler og lime. Smagen er frisk, fast, ren og elegant. Meget anvendelig madvin, der går særlig godt til fisk og skaldyr med citron/lime – men kan også nydes uden mad. Fin til salater med syrlig dressing.
    Læs om producenten: https://www.bichel.dk/producenten/schloss-gobelsburg-kamptal/
    Flaske 180 kr.
    Glas 45 kr.
  3. WILDWUX, GRÜNER VELTLINER 2017, WEINGUT GEYERHOF, Kremstal, Østrig
    Wildwux er en utrolig dejlig Grüner Veltliner. Den har smag af lyse frugter, friske grønne æbler med undertoner af ananas og mandarin. Lidt hvid peber og krydderurter i eftersmagen. Klassisk Grüner Veltliner mineralitet. Både fyldig og koncentreret smag men samtidig let og frisk pga. den spændstige syre. En smagsrig vin med mange nuancer der fylder munden med indtryk og slutter med en lang og dejlig eftersmag. Meget bedre kan det ikke gøres. Bravo! BIOLOGISK
    Læs om producenten: https://mevino.dk/geyerhof/
    Flaske 200 kr.
  4. RIESLING TERRAIN CALCAIRE 2016, MATHIAS GAUL, Pfalz, Tyskland
    Super charmerende Riesling fra Matthias Gaul. Vinen kommer fra vinstokke med en alder på over 25 år, der vokser i kalkholdig jordbund. Vinificeret og lagret på stål for størst mulig renhed.
    Ren og fin duft af citrus og pære med nogen mineralitet. Tør og relativ let men med rigtig pæn intensitet, frisk mundvandsdrivende syre og meget velbalanceret afslutning. Smuk og ren Riesling.
    Læs om producenten: https://www.bichel.dk/producenten/matthias-gaul-pfalz/
    Flaske 180 kr.

Rødvine

  1. UNLITRO 2016, AMPELEIA, Maremma, Toscana, Italien
    Lavet overvejende på Grenache blandet med Carignan og Alicante Bouschet. Dyrket biologisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og flasket med minimal svovl. Super charmerende vin med aroma af kirsebær, mynte og en smule sort peber. Saftig og let, læskende og letdrikkelig vin – burgundisk i sin lethed og renhed med fin syre og fine tanniner.
    Frokost og festvin – til tapas og småretter, til uhøjtidelig sammenkomst. Flot til kylling og lette retter og helt perfekt til et udvalg af italienske skinker og pølser. BIOLOGISK
    Læs om producenten: https://www.bichel.dk/producenten/ampeleia-maremma/
    Flaske 200 kr.
    Glas 45 kr.
  2. PINOT NOIR, 2016, MATHIAS GAUL, Pfalz, Tyskland
    100 % Pinot Noir koldmacereret før gæring og lagret 7 måneder på brugte barriques af fransk eg. Fin, transparent rød farve og elegant duft af spicy røde bær. Frisk og fantastisk velbalanceret med fin syre og meget tilbagetrukne, fine tanniner. Meget burgundisk stil, ja den kan nemt hamle op med mange Bourgogne vine – og til langt billigere penge. Fantastisk dejlig vin.
    Læs om producenten: https://www.bichel.dk/producenten/matthias-gaul-pfalz/
    Flaske 180 kr.
    Glas 45 kr.

  3. BARBERA D’ALBA 2015, SCARZELLO, Barolo, Piemonte, Italien
    100% Barbera fra marker omkring Barolo. Herlig sødmefuld næse med modne mørke bær og en anelse flødekaramel. Fyldig, blød og afrundet smag med moden sødmefuld og en god lang finish.
    Læs mere: https://www.bichel.dk/producenten/scarzello-barolo/
    Flaske 180 kr.
  4. CHATEAU MASSOT 2015, BORDEAUX, Frankrig
    Økologisk Bordeaux på 49% Cabernet Sauvignon, 33% Merlot, 11% Cabernet Franc og 7% Malbec. Duft af solbær, kirsebær og krydderurter. Smagen er fyldig med god struktur, friskhed og faste, men venlige tanniner – altså blød og behagelig – lige til at knappe op og nyde. Den passer specielt godt til både crêpe med kød og lidt stærke krydderier – og pizza med chorizo.
    Læs mere: https://www.bichel.dk/producenten/chateau-massot-bordeaux/
    Flaske 150 kr.

Mousserende rød

  1. LAMBRUSCO, DECORDI SUPER BIO, Cremona, Italien
    Lavet på 100% økologiske Lambrusco druer, hvor skallerne får lov at ligge sammen med saften, hvor den flotte dybrøde farve skabes. Skallerne tilfører desuden noget tannin til vinen der giver den struktur og rygrad og tager toppen af sødmen, der naturligt er i druen Lambrusco.
    Denne skønne Lambrusco er perfekt til de varme sommerdage og aftener på terrassen, som følgesvend til picnics og strandture samt festlige lejligheder hvor den gør sig godt som aperitif og dessertvin – perfekt til dessertpandekage. BIOLOGISK
    Læs om producenten: https://mevino.dk/produkt/decordi-lambrusco-superbio/
    Flaske 150 kr.

Danske vine – Ny Nordisk

  1. Rosé 2016, Todbjerg Vingård ved Aarhus, Danmark
    En smuk og smagfuld rosé med god balance mellem syren og sødmen. En herlig vin til en sommerdag. Den er lavet på et typisk dansk blend af druer, som måske er lidt fremmed for de fleste, men de er klonet til forholdene her i norden – Primære druer (90%) Rondo og Frühburgunder, Sekundære druer (10%) Cabernet Cortis, Regent, Cabernet Noir og Cabernet Cantor. Vinene er dyrket efter økologiske metoder.
    Læs mere: https://www.todbjergvingård.dk/
    Flaske 150 kr.
  2. RIESEL 2016, TODBJERG VINGÅRD ved Aarhus, Danmark
    Den danske udgave af en Riesling – friske noter af grønne æbler og blomster, og syren står i fin balance med frugten. Dyrket på skråningen op mod Todbjerg Møllehøj får den i de gode somre sol og luft, som den mere berømte fætter, Riesling, i Rheingau og sydover. Den er fremragende til mad, hvor der indgår fisk og kylling. Flot dansk vin. Da vinene i Danmark bliver dyrket i små mængder er produktionsomkostningerne per flaske langt højere end de større vingårde i f.eks. Tyskland. Todbjerg Vingård er en prisbelønnet dansk vingård, hvor man dyrker vin efter økologiske principper og i høj kvalitet.
    Læs mere: https://www.todbjergvingård.dk/
    Flaske 200 kr.
  3. Essentia, Æbleisvin, Todbjerg Vingård ved Aarhus, Danmark
    Æblemost (fire sorter) fra Kirstineborg ved Hjortshøj bliver frosset ned og ved optøning bliver kun essensen – det første der smelter – brugt. Deraf navnet. Siden bliver det lavet til æblevin. Denne yderst koncentrerede og meget smagsfulde æbleisvin fylder helt fantastisk munden med oplevelsen af det ypperste af æbler. En sand nydelse. Produceres i meget små mængder.
    Læs mere: https://www.todbjergvingård.dk/
    Lille glas 30 kr.